Veelgestelde vragen i.v.m. het gebruik van het audiosysteem:


V: Ik wil een vraag aan de spreker stellen en wil dat de andere deelnemers mijn vraag ook kunnen horen. Maar ik heb zelf geen microfoon. Hoe kan dat?

A: Als er vragen vanuit de groep worden gesteld dan is het handig als de spreker deze herhaalt zodat iedereen in de groep hoort wat de vraag was voordat de spreker deze beantwoordt.

V: Kunnen ook meerdere sprekers één groep toespreken?

A: Het is momenteel nog niet mogelijk om met twee zenders op hetzelfde kanaal dezelfde groep toe te spreken. Als de spreker ook een ander persoon te woord wil laten komen, bijvoorbeeld in een interviewsituatie, dan is het wel makkelijk mogelijk om de kleine microfoon van je hemdkraag los te maken en de tweede persoon zijn vraag of bijdrage te laten inspreken.

V: Hoe lang gaan de batterijen in de ontvangers mee zonder opnieuw op te laden?

A. In principe gaan de batterijen die u van ons meegeleverd krijgt minimaal één dag mee. Het is wel belangrijk dat u de ontvanger even uitzet als hij niet gebruikt wordt, bijvoorbeeld tijdens een etenspauze. Zie ook de volgende vraag.

V: Moet ik altijd een oplader bijhuren?

Eén dag gaan de batterijen makkelijk mee zonder tussendoor opnieuw op te laden. Wilt u de apparatuur meer dan één dag gebruiken dan adviseren wij om een oplader bij te huren.

V: Wat is het maximale afstand waarin de luisteraar de spreker nog kan horen?

A: Het ontvangstbereik ligt buiten bij minimaal ongeveer 50m. Soms gaat het bereik ook tot ... Binnen gebouwen kunnen scheidende wanden en vloeren de ontvangst belemmeren, als de luisteraar in een andere ruimte staat dan de spreker.

V: Wat weegt een ontvanger

A: Ongeveer 140 grams inclusief batterijen.Mocht uw vraag of het gewenste antwoord hier niet bijzitten, neem dan a.u.b. contact met ons op.